duminică, 30 noiembrie 2008

Un sfat de la sekhmetra...

De ce sa nu dam un sfat atunci cand se poate? De ce sa nu spunem o vorba buna si sa impartasim putin din experienta noastra?
Eu sunt dispusa sa fac asta, sa incerc sa dau putin din rabdarea si luciditatea cu care m-a inzestrat natura si celor din jurul meu... Tu poate nu vezi ceea ce vad eu, tu poate esti putin orbit de ceea ce se intampla in jurul tau, poate esti coplesit de probleme...
Eu sunt dincolo de subiectivitate, si tind catre rationalitate absoluta si totodata catre iubire pura, nealterata de idei preconcepute, de presiuni ale societatii, de reguli scrise sau nescrise...
Te provoc sa-mi spui ce crezi tu ca inseamna iubirea, de ce ne casatorim, de ce ramanem langa oameni care ne fac rau uneori... ?????

3 comentarii:

Thotma spunea...

Orice sfat sau sprijin are valoare numai atunci cand e nevoie de el. El trebuie oferit pur si simplu, in acel moment, altfel expira o data cu problema sau cu omul in cauza.

Din pacate insa un lucru oferit e perceput ca fiind gratuit si in consecinta ieftin. De fapt ieftin e cel care gandeste in felul asta.

Ce s-ar intampla daca parintii n-ar mai oferi viata lor copiilor si s-ar multumi sa-i ingrijeasca in regim de prestari servicii? Totul s-ar cumpara, s-ar vinde sau s-ar schimba pe altceva.

Din fericire insa viata a pus in oameni lucruri mult mai mari, al caror impact nu poate fi masurat in nici un fel. Singura cale pentru ca aceste energii sa se propage catre ceilalti e ca ele sa fie oferite.

Cand ofer ceva nu ma intereseaza ce face omul mai departe cu viata lui, la fel cum pe el nu il intereseaza de unde am facut rost de resursele alea. E suficient ca el sa fie capabil sa primeasca, si daca se poate sa tina minte vorba mea:

Fa si tu pentru altul ce-am facut eu pentru tine...

Thotma spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Thotma spunea...

Ca sa iti spun ce e iubirea mi-ar placea sa-mi spui cum rasare soarele, cum adie vantul, sau cum se loveste un val de stancile tarmului.

Iubirea e o revelatie, e un miracol care se traieste, e unica precum fiecare rasarit de soare, fiecare adiere si fiecare val.

Traita in doi iubirea e momentul suprem in care fiecare exista pentru celalalt cu toata fiinta, fara sa se rataceasca in sperante sau sa se dilueze in amintiri. Iubirea uneste doua minti intr-o singura constiinta si doua vieti intr-un singur extaz.

Iubirea e rasplata vietii pentru cei care o traiesc cu adevarat. O primesti si o oferi in acelasi timp. Ea este o parte din tine si tu esti o parte din ea.